Здравословно хранене с Маги Пашова

Правилното хранене по време на бременност, какво представлява микробиомът, ролята на пробиотичните бактерии и детското хранене са темите, по които разговаряме с нутрициониста Маги Пашова в съвместния уебинар на ТБ „Биорегенерация“ и сп. „Кенгуру“. Тя ни сподели интересни подробности за това какви са основните принципи на здравословното хранене, като не пропусна да отбележи, че доскоро лансираната максима „бременната трябва да яде за двама“ всъщност не е съвсем правилна. Гост-специалистът уточни, че неминуемото покачване на килограми, когато очакваме рожба, се счита за умерено, когато теглото на майката се променя с между 9 и 14-15 кг. По думите ѝ приемът на храна следва да се увеличи с около 300 калории едва през третия триместър, като това е в сравнение с обичайното количество, което жената е приемала преди да забременее.

Изгледайте видеото, за да научите на какви групи храни следва да наблегнат бременните, както и какво да включва диетата на децата, особено до 3-годишна възраст:
 

Top