Правилното хранене по време на бременност, какво представлява микробиомът, ролята на пробиотичните бактерии и детското хранене са темите, по които разговаряме с нутрициониста Маги Пашова в съвместния уебинар на ТБ „Биорегенерация“ и сп. „Кенгуру“. Тя ни сподели интересни подробности за това какви са основните принципи на здравословното хранене, като не пропусна да отбележи, че доскоро лансираната максима „бременната трябва да яде за двама“ всъщност не е съвсем правилна. Гост-специалистът уточни, че неминуемото покачване на килограми, когато очакваме рожба, се счита за умерено, когато теглото на майката се променя с между 9 и 14-15 кг. По думите ѝ приемът на храна следва да се увеличи с около 300 калории едва през третия триместър, като това е в сравнение с обичайното количество, което жената е приемала преди да забременее.
Изгледайте видеото, за да научите на какви групи храни следва да наблегнат бременните, както и какво да включва диетата на децата, особено до 3-годишна възраст:
За справки и информация:
От понеделник до петък 09:00 – 17:00
Телефони: 02 44 10 290 | 0882 373 318
Имейл: office @ bioregeneration.bg
Адрес: 1330 София | район Красна поляна, ул. "Блага вест" № 3 | МБАЛ "Надежда"
Адрес 2: София, МОЛ Парадайс, етаж 3, до МЦ Надежда
Работно време: 10:00 - 18:00 часа
тел. 0884 318 867